personal trainer

SinnaBlogi

Uusimmat julkaisut sosiaalisessa mediassa

Kaikki kirjoitukset

Tasapainoharjoittelu

Tasapaino on stabiliteetin ylläpitämistä, sen voi jakaa staattiseen sekä dynaamiseen tasapainoon. Tasapaino vaati erilaisia taitoja, kuten kykyä säilyttää tasapaino vakaalla alustalla ja asennon säätelyä liikkuvalla alustalla. Lisäksi tasapaino vaatii asennon säätelyä tavoitteellisten liikkeiden aikana sekä ulkoisten voimien horjuttaessa asentoa.

Lue koko artikkeli

Motivaatio. Mikä ihmistä motivoi?

Motivaatio antaa voimavaroja ja energiaa. Motivaation syntymiseen tarvitaan myös tunteita, tunteet antavat toimintaan energiaa, voimaa ponnistella tavoitteita kohti. Ihminen harkitsee toimintansa ja tavoitteensa sen perusteella, millaiseksi hän kokee asemansa. Motivoitunut toiminta suuntautuu aina kohti päämäärää ja siihen sitoudutaan. Myös muiden tuki on erittäin tärkeää.

Lue koko artikkeli

Sujuuko hengitys?

Hengitystiet koostuvat ylä- ja alahengitysteistä. Ylähengitystiet muodostuvat suuontelosta, nenäontelosta, nielusta ja kurkunpäästä. Alahengitystiet muodostuvat henkitorvesta ja keuhkoista.

Lue koko artikkeli

LIIT-treeni – Tehokas rasvanpoltto ilman kovaa rääkkiä

Liit- treeni soveltuu tehtäväksi kotiin, mökille tai vaikka kuntosalille. Siihen ei välttämättä tarvitse löytyä välineitä ollenkaan tai välineinä voit käyttää kuminauhaa, keppiä ja kevyitä käsipainoja. Liit- treeniä voit tehdä useammin kuin Hiit-treeniä, koska se ei vaadi niin suurta palautumisväliä sen matalan intensiteetin takia.

Lue koko artikkeli

Ikääntyneiden aliravitsemus

Ikääntyneiden aliravitsemus Artikkelin kirjoittaja: Sini Tuomi, sairaanhoitaja, kuntoutusohjaaja ja personal trainer (FIHF). Tutkimusten saralta tiedetään, että kotona, vanhainkodeissa ja sairaaloissa

Lue koko artikkeli

Miten motivoidutaan?

Miten motivaatiota saa lisättyä?
Valmentajana et voi muuttaa asiakastasi, vaan muutos tulee asiakkaasta itsestä, kun on oikean hetki ja valmius muutokseen

Lue koko artikkeli

Pinnalliset selkälihakset

Pinnalliset selkälihakset Kuva kirjasta: Ullmann, H.F. 2009. Opas anatomiaan.  Pinnalliset selkälihakset m. trapezius m. latissimus dorsi m. rhomboideus major m.

Lue koko artikkeli