LIIT-treeni - Tehokas rasvanpoltto ilman kovaa rääkkiä

sinnasport
vastakkaisten raajojen nosto
venytys 1

Low intensity interval training / low impact interval training

Hiit vs. Liit

Liit-treeni eroaa Hiit-treenistä sen matalan intensiteetin ja kehoon kohdistuvien impaktien vähyyden takia. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Liit-treenissä on vähemmän hyppyjä ja pomppuja sekä liikkeet tehdään rauhallisesti ja hyvällä tekniikalla. Kun liikkeet tehdään keskittyen liiketekniikoihin, voidaan mahdollisesti saada oikeat lihakset aktivoitumaan ja sitä myötä kehitystä, tehoa ja rasvanpolttoa saadaan treeniin vaikka sykkeet eivät nousekkaan niin korkealle kuin Hiit-treenissä. Liit-treenistä tutkittua tietoa löytyy vielä vähän, joten en ala tässä kuitenkaan vielä vertailemaan Hiit-treenin ja Liit-treenin tehokkuutta, rasvanpoltto vaikutusta sekä kehitystä toisiinsa verrattuna, mutta tämä treenimuoto sopii erityisesti aloittelijoille, tuki- ja liikuntakyvyn ongelmista kärsiville, kuntoutuville sekä iäkkäille. Jos olet jo kokenut konkari ja haluat tehdä hengästyttävämpää hikitreeniä

katso tästä Sinnasportin Hiit-treeni.

Tarvittavat välineet

Liit- treeni soveltuu tehtäväksi kotiin, mökille tai vaikka kuntosalille. Siihen ei välttämättä tarvitse löytyä välineitä ollenkaan tai välineinä voit käyttää kuminauhaa, keppiä ja kevyitä käsipainoja. Liit- treeniä voit tehdä useammin kuin Hiit-treeniä, koska se ei vaadi niin suurta palautumisväliä sen matalan intensiteetin takia.

Hitaasti hyvä tulee

Kun aloittaa rauhallisesti, opettelee turvalliset liiketekniikat ja keskittyy tekemiseen, loukkaantumisriski pienenee. Myös motivaatio pysyy paremmin yllä, kun keskittymisen ja liiketekniikoiden myötä tulee onnistumisen kokemuksia ja kehittymistä. Rauhallisen ja hapottomamman treenin hyöty on myös siinä, että se huoltaa kehoa ja palautuminen voi nopeutua. Toistomäärillä ja treenin volyymilla on mahdollista saada myös lihaskasvua, kiinteytymistä ja kalorinkulutusta aikaiseksi, mikä tukee painonhallintaa.

Sinnasport Liit-treeni

Alapuolella on muutamia valikoimiani liikkeitä, joista voit koota oman Liit-treenisi.

  • tarvittavat välineet: kuminauha, keppi, käsipainot
  • tee liikkeitä 45-60 sekuntia kerralla rauhalliseen tahtiin
  • tee 2 kierrosta
  • keskity tekniikoihin
  • tunne kohdelihaksen aktivaatio

1. Polvitaivekyykky kepillä

2. Arnold pystypunnerrus käsipainoilla

3. Kick back kuminauhalla

4. Loitonnus kuminauhalla

5. Kyykky tuolille (käsipainolla)

6. Alataljasoutu kuminauhalla