personal trainer

Liikkuvuustestaus ja lihastasapainotestaus

liikkuvuustestaus
Lihastasapainotestaus

Selkäsärkyjä? Hartiajumeja? Lonkkakipuja? Lihaskramppeja? Sormien puutumista? Lihaskireyksiä?

Liikkuvuuskin vaikuttaa kehon hyvinvointiin lihastasapainon, ryhdin sekä lihasten ja sidekudosrakenteiden joustavuuden kautta. Sitä ei suinkaan rajoita lihasten aktiivinen käyttäminen, vaan käyttämättömyys ja yksipuolinen käyttö. Toispuoleinen harrastus tai työtehtävä ja yksitoikkoinen rasitus saavat aikaan lihasepätasapainoa eri lihasryhmien välillä.

Liikkuvuustestaus ja lihastasapainotestaus auttaa saamaan kattavan arvion tämän hetkisestä lihaskunnostasi ja liikkuvuudestasi. Teemme sinulle toiminnallisia liikkuvuustestejä sekä goniometrillä -mitattuja liikelaajuustestejä. Testien perusteella voimme suositella sinulle sopivia liikkeitä ja laatia sinulle yksilöllisen saliharjoitteluohjelman sekä liikkuvuusohjelman. Testaukset tulokset voivat antaa sinulle arvokasta tietoa kehosi tasapainosta ja voit löytää parannusta vaivoihisi tai ainakin lieventää niitä.

Liikkuvuustestaus

Liikkuvuuden testaamisessakin testitilanteen ja -liikkeen vakiointi sekä turvallisuus ovat avainasemassa. Ennen testiliikkeiden suorittamista kannattaa lämmitellä ja venytellä kevyesti. Myös em. alkuvalmistelut tulisi vakioida seurannan luotettavuuden lisäämiseksi. Tämän vuoksi on hyvä tehdä testit ammattilaisen ohjauksessa.

Lihastasapainotestaus

Lihastasapainokartoitus on yksi kuntotestauksen muoto, jota käytetään varsinkin urheilijoiden testauksessa. Lihastasapainokartoituksella tarkoitetaan yksinkertaista kliinistä tutkimusta, joka voidaan suorittaa nopealla tahdilla suurellekin joukolle. Lihastasapainokartoitusta voidaan käyttää apuvälineenä, kun halutaan kehittää urheilijaa parempiin suorituksiin. Testitulosten avulla seurataan urheilijan harjoittelun vaikutusta ja selvennetään harjoittelun tavoitteita. Lihastasapainokartoituksissa käytetyt testiliikkeet ovat perinteisesti olleet eristettyjä ja rajatuissa testiolosuhteissa suoritettuja. Tällöin testiliikkeet eivät kerro riittävästi siitä, miten toimintakyky näyttäytyy esimerkiksi urheilusuorituksen aikana. Tästä syystä on relevanttia miettiä toiminnallisten liikkeiden tuomista lihastasapainokartoitukseen, jotta liikkeet simuloisivat enemmän urheilusuoritusta.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tai normaalia tapaa liikkua. Saman toiminnon voi suorittaa usealla eri tavalla käyttämällä erilaisia toimintastrategioita. Ihanteellinen tapa liikkua takaa kuitenkin sen,että kehoon kohdistuva fyysinen kuormitus vähenee ja liikkeen tehokkuus paranee. Löytämällä optimaalisen tavan liikkua on sitä helppo ylläpitää niin päivittäisissä toiminnoissa, vapaa-ajalla liikkuessa kuin urheilusuoritusten aikana.

Apuvälineet

Sinnasport voi auttaa myös erilaisten apuvälineiden valinnoissa ja käytön ohjeistuksessa.

Lihastasapaino- ja liikkuvuustestaus

58 Kerta
  • Kesto 60 - 75 min.
  • Lihastasapaino
  • Liikkuvuus
  • Jumitukset
  • Kuntoutustarpeet
Kysytty

1
Lähetä valmentajalle viesti
Powered by
Scroll Up