personal trainer

Liikkuvuus-, lihastasapaino ja lihaskuntotestaus

liikkuvuustestaus
Lihastasapainotestaus

Lihastasapaino-,liikkuvuus- ja lihaskuntotestaus

58 Kerta
  • Ryhti-analyysi
  • Lihastasapainon kartoitus
  • Tiedä, mikä kehossasi jumittaa
  • Kuuluu Personal Trainer palveluihin
  • Saatavana myös erikseen
Kysytty

Selkäsärkyjä? Hartiajumeja? Lonkkakipuja? Lihaskramppeja? Sormien puutumista? Lihaskireyksiä?

Liikkuvuuskin vaikuttaa kehon hyvinvointiin lihastasapainon, ryhdin sekä lihasten ja sidekudosrakenteiden joustavuuden kautta. Sitä ei suinkaan rajoita lihasten aktiivinen käyttäminen, vaan käyttämättömyys ja yksipuolinen käyttö. Toispuoleinen harrastus tai työtehtävä ja yksitoikkoinen rasitus saavat aikaan lihasepätasapainoa eri lihasryhmien välillä.

Liikkuvuus-, lihastasapaino ja lihaskuntotestaus auttaa sinua saamaan kattavan arvion tämän hetkisestä lihaskunnostasi ja liikkuvuudestasi. Teemme sinulle liikkuvuustestejä ja lihaskuntotestejä sekä goniometrillä -mitattuja liikelaajuustestejä. Lisäksi arvioimme ryhtiäsi. Testien perusteella voimme suositella sinulle sopivia liikkeitä ja laatia sinulle yksilöllisen saliharjoitteluohjelman sekä liikkuvuusohjelman.

Testaukset tulokset voivat antaa sinulle arvokasta tietoa kehosi tasapainosta ja voit löytää parannusta vaivoihisi tai ainakin lieventää niitä. Liikkuvuuden testaamisessakin testitilanteen ja -liikkeen vakiointi sekä turvallisuus ovat avainasemassa. Tämän vuoksi on hyvä tehdä testit ammattilaisen ohjauksessa.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tai normaalia tapaa liikkua. Saman toiminnon voi suorittaa usealla eri tavalla käyttämällä erilaisia toimintastrategioita. Ihanteellinen tapa liikkua takaa kuitenkin sen,että kehoon kohdistuva fyysinen kuormitus vähenee, liike laajudet ovat optimaaliset, jolloin liikkeet voidaan tehdä tehokkaasti ja turvallisesti. Löytämällä optimaalisen tavan liikkua on sitä helppo ylläpitää niin päivittäisissä toiminnoissa, vapaa-ajalla liikkuessa kuin urheilusuoritusten aikana.

Tuki- ja liikuntaelimistön kunto on yksi merkittävä hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Etenkin lihastasapainolla, ryhdillä ja lihasten aineenvaihdunnalla on suora yhteys tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Edellisiin vaivoihin voidaan vaikuttaa ja tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa sekä hyvinvointia voidaan parantaa niin lihaskuntoharjoittelun kuin venyttelyn ja muun liikkuvuusharjoittelun avulla.


Scroll Up
Open chat
1
Lähetä valmentajalle viesti
Powered by