Muutamia käyttämiäni liikkeitä omassa harjoittelussa

Treenejä suunnitellessani syntyy aina ajatuksia harjoittelun monipuolistamiseen. Uusia liikeitä on kiva kokeilla. Testaan aina kaikki liikkeet itse ennen kuin annan ne asiakkailleni testattaviksi. Haluan näin oppia ensin itse, että missä liikkeen tulisi tuntua. Lisäksi kehittelen erilaisia liikevariaatioita niistä. Tällä tavoin voin ohjeistaa asiakkaitani tehokkaaseen ja turvalliseen liikkeeseen. Tässä muutamia liikkeitä omasta harjoittelustani. Julkaisen liikkeitä myös somen puolella Facebookissa ja Instagramissa.

Sinnasport liikkuvuus

RISTIKKÄISTEN RAAJOJEN NOSTO

LANTIOHALLINTAA!

Nosta ristikkäistä jalkaa ja kättä yhtäaikaa. Muista jännittää vatsalihaksia koko ajan. Älä päästä selkää notkolle ja katso, ettei lantio pääse notkahtamaan alas, kun teet liikettä. Laske raajat lähtöasentoon vielä hitaammin. Tee toinen puoli samalla tavalla.

Kyykystä selän kierto kuminauhalla

KYYKKY KIERROLLA

SELÄLLE KIERTOLIIKETTÄ!

Mene kyykkyyn. Katso, että polvet ja varpaat ovat samansuuntaisesti. Painopiste on kantapäillä. Ota kuminauhasta kiinni molemmilla käsillä sopivasta kohdasta ja lähde kiertämään vuorotellen kättä ylös ja takaisin alas lattiaan. Tee 10 toistoa.

Syväkyykky valalla

SYVÄKYYKKY VALALLA

PARANNA LIIKKUVUUTTA JA KYYKKYTEKNIIKKAA!

Ota kuminauhasta kiinni ja nosta kädet pään yläpuolelle suoriksi. Lähde laskeutumaan kyykkyyn. Katso, että polvet ja varpaat ovat samansuuntaisesti ja painopiste on kantapäillä. Syväkyykkyyn pääset paremmin, kun polvia ja varpaita on käännetty hivenen ulospäin. Älä nojaa eteen vartalolla.

kierto keppi polvitaipeessa

VATSAKIERROT KEPILLÄ

VAHVISTA VATSALIHAKSIA MONIPUOLISESTI!

Asetu selinmakuulle ja laita keppi polvitaipeisiin. Jännitä vatsalihaksia siten että selkä liimautuu kiinni lattiaan. Lähde kallistamaan jalkoja ja keppiä sivuille, mutta vain vähäsen. Selkä ei juurikaan saisi irtautua lattiasta. Palaudu lähtöasentoon ja tee toinen puoli samalla tavalla.

loitonnus

JALAN LOITONNUS

HIIHTÄJÄ TARVITSEE TUKILIHAKSIA!

Aseta kuminauha nilkkojen ympärille ja lähde loitontamaan jalkaa joko sivulle tai takaviistoon. Palauta jalka lähtöasentoon hitaasti. Vara nostamasta lantiosta ylös, kun loitonnat jalkaa.